תזונה ומתכונים

תזונה ומתכונים

המתכונים שלנו 

עוגת גבינה אפויה 

הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום של 170-150 מעלות (תלוי בסוג התנור)
2. מערבבים יחד את הגבינות, היוגורט והקורנפלור לתערובת אחידה.
3. מוסיפים 5 חלמונים ואת האינסטנט פודינג - מערבבים שוב עד קבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הסוכר או הממתיק.
5. מקציפים 5 חלבונים לקצף יציב. (אפשר להוסיף סוכר)
6. מוסיפים את הקצף לבלילה בתנועת קיפול (חשוב לא לשבור את הקצף), ושופכים לתבנית.
6. מניחים את התבנית בתבנית/כלי גדולים יותר, המלאים במים עד לגובה של שליש מהתבנית המונחת (פטנט מדהים שמונע מהעוגה לצנוח ולהישבר...)
7. מכניסים לתנור. אופים כ-40 דקות (שימו לב לצבע העליון - חום מייפל זה הגוון הרצוי. אפשר גם לנענע קצת את התבנית ולראות עד כמה העוגה רועדת בפנים. כמה שפחות רועדת - כך מוכנה יותר. חשוב לא להוציא את העוגה לבדיקה - כך היא תצנח).
8. בסיום האפייה, פותחים מעט את התנור, ומניחים לעוגה להתקרר בפנים חצי שעה. מקררים לילה במקרר.

לחלק ל-12 פרוסות כל פרוסה מכילה מנת חלבון = 122 קלוריות סה"כ
רכיבים
500 גר' גבינה לבנה חצי אחוז 
250 גר' גבינה לבנה 3%
גביע יוגורט מעודן 1.5% בטעם וניל או גביע גיל
4 כפות קורנפלור
5 ביצים
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
רבע כוס סוכר (אפשר לוותר) או ממתיק לאפייה ביחס שווה
כף תמצית וניל טהורה
תבנית מלבנית סטנדרטית (25/30) או עגולה (קוטר 24/26)ר 24 או 26

בתאבון!

הבראוניס של ליטל

הוראות הכנה
מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון ובסוף מוסיפים את הקוביות שוקולד.
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו
מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה (עם מעט ספריי שמן) 
אופים כ-15 דק'.
בסיום האפייה יש לחכות שהבראוניס יצטננו לגמרי ואז חותכים לקוביות.

לחלק ל-15 פרוסות שוות כל פרוסה מנת פחמימה = 60 קלוריות 
רכיבים
1 בטטה מבושלת ומעוכה
3/4 גבינה יוגורט דל שומן
1/4 כוס חלב דל שומן
1/2 כוס אבקת קקאו אורגנית
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1/2 כוס סטיביה 
1 ביצה 
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
8 קוביות שוקולד מריר מגורדות

בתאבון!

גרנולה ביתית

הוראות הכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה. בסוף מוסיפים את השמן והדבש/מייפל.
-מחממים תנור מראש ל170 מעלות, משטחים את התערובת בתבנית ענקית על נייר אפיה ואופים במשך 20-25 דקות, התערובת אמורה להזהיב מעט.
מוציאים מהתנור ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי. מפוררים קצת עם האצבעות ומאחסנים בצנצנת סגורה.

לחלק ל-3 מנות כל מנה מתאימה לארוחה עיקרית: בוקר\ ערב = 427 ק' למנה.
רכיבים
2 כוסות (220 ג') שיבולת שועל עבה (לרגישים לגלוטן- ניתן לקנות ללא גלוטן)
כוס ורבע תערובת של אגוזים ושקדים
2 כפות קוקוס
כפית אבקת קינמון
רבע כוס צימוקים/חמוציות (לא חובה)
רבע כוס בננות מיובשות (לא חובה)
4 כפות שמן קנולה
5-7 כפות דבש או סירופ מייפל (רצוי טבעי) או סילאן (לסילאן יש טעם קצת חזק ולכן מומלץ לשלב עם דבש או מייפל)

בתאבון!

לביבות גבינה מתוקות

הוראות הכנה
מחממים תנור ל 150 מעלות. מערבבים היטב את החלמונים עם הגבינות. מקציפים את החלבונים עם אבקת האפייה עד לקבלת קצף יציב. מערבבים בעדינות את תערובת החלמונים והגבינה אל החלבונים המוקצפים. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן.
נוטלים כף מהתערובת ומניחים בתבנית. משאירים מרחק של 2-3 ס”מ בין הלביבות כן הן תופחות בזמן האפייה. אופים כ 15-20 דקות עד שהלביבות משחימות מעט. מוציאים התבנית ומצננים. (ללביבות ממלוחות הוסיפו 1/4 כפית מלח לתערובת החלמונים, ללביבות מתוקות הוסיפו 2 כפיות סוכר. כפינוק – מחממים את כמות הלביבות הרצויה עם כפית ריבה ללא תוספת סוכר).

לחלק ל-24 לביבות כל לביבה מכילה מנת חלבון גבינה = כל יחידה 20 ק' (ללא תוספות סוכר\ מייפל\ פירות)


רכיבים
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 כפות גבינת מסקרפונה 5%
3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1/2 כפית אבקת אפייה

בתאבון!

פילה דג עם ירקות בתנור 

הוראות הכנה
מתבלים את הירקות במעט שמן זית, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 40 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות.

מערבבים את חומרי התיבול של הדג ומתבלים את הפילטים בצורה אחידה. מוסיפים לתבנית עם הירקות (עם העור כלפי מטה), מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומחזירים לתנור. אופים ב-190 מעלות במשך 17-20 דקות.

מחלקים ל-5 מנות כל מנה מנת חלבון = 243 ק' ליחידה בממוצע כולל הירקות

רכיבים
500 גרם פילה אמנון, כ-5 פילטים (ניתן להכין עם דניס, סול, מוסר, לברק ועוד)
2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים למקלות
תפו"א בינוני קלוף חתוך למקלות
קישוא בינוני קלוף חתוך למקלות
פלפל אדום קטן (גמבה) חתוך לרצועות דקות
תיבול לירקות: 4 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לדג: כף שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה כורכום, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

שליש כוס עלי כוסברה קצוצים

בתאבון!

בורקס דפי אורז קריספי

הוראות הכנה
למילוי:
100 גרם בולגרית 5%
100 גרם גבינת חמד 5%
 או גבינה רכה טוב טעם 
100 גרם פתיתי גבינה צהובה 5%
אפשר להוסיף תוספות שאוהבים כמו זיתים, תרד, קוביות של אנטיפסטי ירקות וכד'..
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות ללא טורבו 
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית 
מערבבים בקערה נפרדת את מרכיבי הבלילה 
טובלים דף אורז בקערה של הבלילה ומשרים 5-6 שניות.
מעבירים את דף האורז למשטח יבש, מניחים במרכז כף גדושה מהמלית וסוגרים בצורת מעטפהץ
 מסדרים את הבורקסים כאשר הקיפול כלפי מעלה על תבנית משומנת מפזרים מעל שומשום או קצח.
 אופים כחצי שעה, עד שהבורקסים מזהיבים מעט.

 4 יחידות בארוחה שווים למנת חלבון + פחמימה =  371 ק' 


רכיבים
חבילת דפי אורז
לבלילה - 
רבע כוס מים
ביצה
(1-2 כפות סילאן / דבש)
כף חלב 1%
פלפל שחור
כפית מלח 
כפית שמן (לא חובה) 

בתאבון!

פנקייק שחיתות

הוראות הכנה
מערבבים היטב בקערה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מרססים  תרסיס שמן במחבת ומחממים היטב. 
 שופכים כחצי מצקת למחבת ומחכים עד שהפנקייק נפרד מהמחבת, הופכים לדקה שתיים נוספות עד שהפנקייק שוב נפרד מהמחבת בקלות.

10 יחידות , כל 2 פנקייקים כ-124 ק' = מנת פחמימה
ניתן להוסיף כפית דבש \ סילאן \ מייפל טבעי.

רכיבים
1 כוס חלב 1%
1 כוס קמח תופח
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים L
1 כפית שמן
1 כף מים פושרים
תרסיס שמן

בתאבון!

מאפינס ירקות

הוראות הכנה
לחתוך לרצועות את הירקות; פטריות, בצל וקישואים. 
 לטגן במחבת עם כף שמן זית עד לריכוך. 
 לקרר מספר דקות.
לשמן 12 תבניות אישיות בעזרת תרסיס שמן.
לערבב בקערה את הירקות עם שאר המצרכים – קמח תופח, ביצים וגבינות.
למזוג לתבניות האישיות ולאפות בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.

 

12 מאפינס סך הכל
 2 מאפינס = 228 ק' מתאים לארוחת ערב בתוספת סלט ירקות.

רכיבים
15 פטריות
3 ביצים
0.5 כוס קמח תופח
1 כוס גבינה בולגרית 5% מגורדת
1 כוס גבינה צהובה 9% מגורדת
1 גביע קוטג’ 5%
כף שמן זית
1 בצל
תרסיס שמן
2 קישואים גדולים

בתאבון!

פשטידת גבינות

הוראות הכנה
לערבב כל החומרים בקערה.
לשמן בתרסיס שמן בנית אינגליש קייק חד פעמית ולשפוך המלית.
לפזר למעלה 1 כף גרעיני דלעת לא קלויים.
לאפות בתנור בחום בינוני כ- 35 דקות .

 
לחלק ל-10 חתיכות, כל חתיכה היא מנת חלבון גבינה.
לצד זה חובה להוסיף מנת פחמימה ומנת שומן.
*אם רוצים לאכול יותר ניתן לחלק את כל הפשטידה ל-4, כל חתיכה = מנת פחמימה יחד עם אחד וחצי חלבון גבינה.
להוסיף רק מנת שומן וניתן לאכול את זה בתור ארוחת ערב שלמה בתוספת סלט.
כל יחידה ממוצעת ב-100 ק' לפרוסה.

רכיבים
1/4 כוס חלב 1%
1/2 שמנת חמוצה 9%
1/2 שקית אבקת אפיה
4 כפות קמח
2 ביצים L
1 קופסת גבינת ריקוטה 5%
2 כפות קוטג’ 5%
5 כפות גבינת כנען 5%
1 כף גרעיני דלעת (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם.

בתאבון!

מאפינס טונה 

הוראות הכנה
1. מבשלים את תחתיות הארטישוק עם מעט לימון סחוט עד לריכוך (כ-10 דקות). מצננים.
2. מערבבים את כל חומרי המלית יחד וממלאים את תחתיות הארטישוק.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, עד להתייצבות המלית.

2 מאפינס + 2 תחתיות ארטישוק ממולאות = מנת חלבון גבינה
כ=45 ק' ליחידה


רכיבים
חבילת תחתיות ארטישוק קפואות (כ-10 יחידות)
למלית:
 קופסת טונה במים, מסוננת היטב ומפוררת
 כף גדושה קוטג’ 5%
 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ (החלקים הירוקים והלבנים)
 3 כפות שמיר קצוץ
 2/3 כוס שמנת לבישול 10% או שמנת אלפרו 5% (125 מ”ל = חצי קופסה)
 1 ביצה
 מלח, פלפל ואגוז מוסקט

בתאבון!

סלט כרוב סיני מתקתק

הוראות הכנה
מערבבים את כל החומרים יחד ומעסים היטב את הכרוב. מניחים לספיגת טעמים, לפחות לשעה.
לפני ההגשה מוסיפים את השומשום הקלוי.

חלוקה ל-3 מנות
כל מנה נחשבת מנת ירק + שומן = 40 ק' בממוצע
לארוחה מלאה נגיש לצד מנת חלבון + מנת פחמימה 

רכיבים
2 כוסות כרוב לבן פרוס דק ושטוף
1 גזר בינוני מגורד
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כפית שמן שומשום
כף חומץ אורז (אפשר חומץ רגיל)
2 כפות רוטב סויה
1/4 כפית שטוחה אבקת ג’ינג’ר יבש, או פרוסה דקה מגורדת של ג’ינג’ר טרי
לעיטור: כפית שטוחה שומשום קלוי

בתאבון!

סלט בריאות אדום

הוראות הכנה
חותכים את הכרוב לרבעים ופורסים דק.
חותכים את הסלק לשני חצאים ומגרדים דק.
מערבבים בקערה גדולה את הכרוב, את הסלק ואת הבצל הסגול.
להכנת הרוטב: מנערים בצנצנת את כל רכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב על הירקות ומניחים לחצי שעה לספיגת טעמים.
לפני ההגשה מוסיפים את נבטי החמנייה ואת הבוטנים הגרוסים, מערבבים ומגישים.
 
נחשב למנת שומן בארוחה
מומלץ לאכול לצד מנת חלבון להשלמת הארוחה

רכיבים
1/2 כרוב סגול בגודל בינוני (400 גרם)
סלק אדום גדול
בצל סגול קטן פרוס דק
כוס נבטי חמנייה
25 גרם בוטנים קלויים גרוסים

בתאבון!

פסטה רוזה 

הוראות הכנה
מרתיחים את הפסטה עד לרכות
שופכים את העגבניות המרוסקות לסיר ומוסיפים את שן השום הכתושה. מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את השמנת תוך כדי ערבוב ומבשלים עוד כ-7 דקות עד שהרוטב מבעבע ממש. מתבלים ומבשלים חמש דקות נוספות.
מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומגישים.
אפשר להגיש עם גבינת פרמזן (כף שטוחה גבינת פרמזן מגורדת = חצי חלבון גבינה, לא למנה טבעונית).
 

כל מנה = מנת פחמימה + מנת שומן
בממוצע 250-275 ק' לארוחה

רכיבים
כוס פסטה לא מבושלת מסוג צדפים קטנים (או 140 גרם לפני בישול מכל סוג אחר)
1 מכל שמנת לבישול 10% (250 מ”ל) למתכון חלבי, או 2 מכלים שמנת לבישול 5% של אלפרו למתכון פרווה-טבעוני
קופסת עגבניות מרוסקות (260 גרם), או 3 עגבניות טריות בינוניות מגורדות דק
שן שום כתושה
מלח, פלפל לבן
4-3 עלי בזיליקום (לא חובה)

בתאבון!

רולדת שוקולד לבן

הוראות הכנה
להקציף 5 ביצים שלמות ולהוסיף חבילה אינסטנט פודינג וניל.
לשטח על נייר אפייה מרוסס בתרסיס שמן ולאפות בחום 180 מעלות למשך 15 דקות.
 יש לצנן היטב לפני שמפרידים מהנייר.
 
קרם:
להקציף חצי כוס חלב, חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל וגבינה לבנה
למרוח על משטח הבצק שהתקרר ולגלגל לרולדה.
לדה.
להמיס את קוביות השוקולד
לזלף מלמעלה 
(ניתן להוסיף קוקוס)
 

7 מנות
כל מנה = פחמימה + חלבון
כ-165 ק' לפרוסה

רכיבים
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב 1%
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל (לקרם)
5 ביצים
250 גרם גבינה לבנה 5%
10 קוביות שוקולד לבן

בתאבון!

חמין בריאות לשבת

הוראות הכנה
בסיר בישול איטי – שוטפים את החיטה והשעועית אחרי שהושרו לילה קודם
ושופכים ללא המים לתחתית הסיר.
במרכז הסיר מניחים את הבצל הקלוף, מפזרים את שיני השום בין התערובת של החיטה.
מעל מניחים את תפוחי האדמה והבשר.
שמים 3 כפות סילאן, מלח, מעט פלפל שחור וכף תבלין בהרט (ראס אל חנות)
ממלאים את הסיר במים פושרים עד 4 ס”מ מגובה הסיר, שוטפים את הביצים ומניחים מעל.
מביאים לרתיחה כעשר דקות ואחר כך שמים על חום נמוך עד למחרת.

3 כוסות חד פעמיות עם כל המרכיבים = ארוחת צהריים של שבת.
390-450 ק' 
מנה עשירה בנוגדי חמצון וחלבון.

רכיבים
3 כוסות חיטה
3 כוסות שעועית לבנה
(להשרות את השעועית עם החיטה בקערה עם הרבה מים לילה קודם)
6 ביצים טריות
6 תפוחי אדמה קלופים
בצל שלם קלוף
8 שיני שום קלופים
נתח בשר בקר (שמתאים לחמין מומלץ נתח מספר 8)

בתאבון!

לזניה בשרית

הוראות הכנה
מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן עד להשחמה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים מדי כמה דקות עד שמבושל. מטגנים בנפרד עם תרסיס שמן את החצילים עד לריכוך, מוסיפים את הפטריות, העגבניות, השום ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את כל התערובת הזו לתערובת הבשר, מערבבים. מכינים בנפרד רוטב מרסק העגבניות בתוספת תיבול לפי הטעם בתבנית מרובעת מרססים מעט שמן ומניחים 4 עלי לזניה, מעליהם מניחים מעט מתערובת הבשר ושוב מניחים עוד 4 עלי לזניה ושוב תערובת בשר מעל ולבסוף השכבה השלישית של 4 עלי לזניה. מעל כל הלזניה שופכים את רוטב העגבניות ואופים בחום 180 מעלות כ 30-40 דקות.

4 מנות, כל מנה = תחליף לארוחת צהריים
כ-389 ק' לארוחה (ניתן לאכול עד פעמיים בשבוע)

רכיבים
500 גרם בשר בקר טחון וללא שומן
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
1 קופסאת פטריות משומרות או טריות
3 בצלים גדולים קצוצים
2 עגבניות גדולות קצוצות
2 קופסאות רסק עגבניות(100 ג’ כל אחת)
12 עלי לזניה
שום טרי
פטרוזיליה קצוצה
שמיר קצוץ
מלח ופלפל שחור

בתאבון!

עוגת דבש 

הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני.
מערבבים בקערה קטנה את הקמח התופח עם הקינמון והציפורן.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
מערבבים את החלמונים עם השמן, תמצית הווניל והדבש ומוסיפים לקצף. מוסיפים באיטיות את הקמח תוך בחישה מתמדת.
מחלקים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק, ואופים בחום בינוני במשך כארבעים דקות (אין צורך לשמן את התבנית).
מחלקים כל תבנית אינגליש קייק ל-10 פרוסות.
כל מנה (פרוסה) = מנת פחמימה
כ-134 ק' לפרוסה.

רכיבים
5 חלבונים
½ כוס כמו סוכר (לא חובה, הדבש נותן לעוגה מתיקות עדינה)
4 כפות שמן
2 חלמונים
2/3 כוס דבש (250 גרם)
1 כוס קמח תופח
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון
כפית תמצית וניל

בתאבון!

סושי שוקולד וניל

הוראות הכנה
לחלק ל – 7 מנות!
כל מנה שווה פחמימה ושומן
ניתן לאכול מנה לארוחה ביניים 
בממוצע 113 ק' לפרוסה

רכיבים
50 גרם שוקולד מריר 70%
50 גרם שמנת צמחית 20%
להמיס ולשטח על נייר אפייה שעליו ניילון נצמד ולהכניס להקפאה (לא לוותר על הניילון נצמד זה עוזר לגלגל בצורה טובה)
לערבב:
250 גרם ריקוטה
חצי חבילת פודינג וניל
1/2 כוס חלב 1%
לשפוך את הבלילה על ניילון נצמד ולגלגל לנקניק ולהכניס להקפאה. להניח את הנקניק גבינה הקפוא על השוקולד ולגלגל באמצעות הניילון נצמד. לפזר מעל כפית קוקוס לא חייב למי שלא אוהב

בתאבון!

עוגת גבינה קדאיף

הוראות הכנה
מפרידים את השערות קדאיף לשערות בודדות מניחים על תבנית אפייה על גבי נייר אפייה ומתיזים ספריי שמן על כל השערות, מערבבים עם הידיים עד שהכל חודר לשערות. מכניסים לתנור ואופים עד שמזהיב, לאחר שמזהיב מוציאים מהתנור, ממתינים שיתקרר מעט ומפוררים שוב עם הידיים.
ההכנה של הבלילה בדיוק כמו בעוגה ביסקוויטים, 2 כוסות חלב + אינסטנט מערבבים יחד ומניחים בצד, לאחר שמתקשה מוסיפים את הסוכר והגבינות, מה שאני הוספתי זה את הג’לטין על מנת שהבלילה תישאר יציבה, אם מכינים בתבנית שלא רוצים להוציא ממנה את העוגה או אם מכינים במנות אישיות אין צורך בג’לטין. אם בכל זאת שמתם תכינו לפי ההוראות שעל הקופסה ותוסיפו לגבינות ממש בסוף התהליך, לערבב היטב.

שמים חצי מכמות השערות קדאיף בתבנית אפייה (שמתי בקוטר 26 כי חילקתי ל 12) מעל שופכים את הבלילה ומכניסים להתייצבות במקרר, לאחר שעה מוציאה ומפזרים את חצי השערות קדאיף שנותרו.

לחלק ל 12 מנות =כל מנה שווה לפחמימה מתוקה + חלבון.
כל מנה מכילה 148 ק' בממוצע

*מתכון מומלץ מהרשת

רכיבים
200 ג’ר שערות קדאיף
1 גבינה לבנה 5%
1 גבינה טוב טעם 3% או עוד קופסה של גבינה 5%
3 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות חלב 1%
1 ג’לטין

בתאבון!

Share by: